Somogyfajszi tagiskolánk

Iskolánk 1991. január 1-jén alakult újra Általános Iskola Somogyfajsz néven. Az iskola megalakulását a Pusztakovácsitól való elválás hozta. Ekkor 47 tanuló és 5 pedagógus kezdte meg a munkát 4 összevont osztállyal.

Tagintézmény vezető, igazgató-helyettes: Vas Ernő

image

2000. december 2-án ünnepség keretében felvette a Fajsz Fejedelem Általnos Iskola nevet. 2005. szeptemberétől pedig a böhönyei Festetics Pál Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tagintézménye lett. A tanulói létszám tanévről tanévre nőtt, már elérte a 90 főt is, azonban családok elköltözése és demográfiai csökkenés miatt jelenleg (2014) 67 tanuló jár az intézménybe. 
A falu életében az iskola megalakulása és működése pezsdítőleg hat. Az elöregedő faluba életet hoznak a gyerekek. A kulturális események, rendezvények állandó közreműködői és szervezői a helyi közoktatási intézmények (óvoda, iskola).
Az iskola épülete a falu középpontjában a Kund-kastély parkjában található, az óvoda, a templom, a polgármesteri hivatal, a posta és a Somogy Természedvédelmi Szervezet központjának szomszédságában.
A legközelebbi város Marcali 25 km-re található, a megyeszékhely Kaposvár pedig 30 km-re.

Tagintézmény vezető, igazgató-helyettes: Vas Ernő