DR. GÁL JÓZSEF SOMOGY MEGYEI HONISMERETI VERSENY

2019. április 5-én került megrendezésre Marcaliban a dr. Gál József Megyei Honismereti Vetélkedő. Huszonkét éve indult útjára ez a verseny, tizenkét éve a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola a vetélkedő szervezője.

melynek témája Somogy megye néprajza, régészete, történelme és jelenkora. Versenyünk legfőbb támogatója és fővédnöke a Marcali Múzeum. Az idei tanévben öt iskola hét csapata vett részt a megmérettetésen.

A versenyzők nagyon ügyesen mutatták be iskolájuk történetét, a lakóhelyükön még máig is élő szokásokat, de bizonyították jártasságukat Hunyadi Mátyás uralkodásával és korával kapcsolatos kérdések megválaszolásakor, a somogy gasztronómiában, az évfordulók ismeretében, de kiválóan oldották meg az Örökségünk – Somogyország Kincse témával kapcsolatos feladatsort is. 

A verseny végeredménye a következő lett:

Első helyezett a Palonai Magyar Bálint Általános Iskola 2. csapata Fonyódról (felkészítő: Schelhammerné Kovács Ildikó), 

második helyezett a Festetics Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata Böhönyéről (felkészítő: Bácsainé Tóth Zsanett), 

harmadik helyezett holtversenyben a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 1. csapata (felkészítő: Horváth Judit) 

és a Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és  Alapfokú Művészeti Iskola csapata (felkészítő Pálné Cserjés Györgyi) lett.Gratulálunk tanulóinknak a szép eredményhez, s nagyon szépen köszönjük felkészítő tanáruknak, Zsanett néninek  a lelkes felkészítő munkát. 

További Fényképek a fenti képre kattintva>>>

Gratulálunk!!!!!