Pankotay Ygor és Gosztola Krisztina előadása a pályaválasztás jegyében


2018. május 9-én egy jó hangulatú színházi pályaorientációs előadáson vettünk részt a csoporttal. Két fiatal és elhivatott, tehetséges színművész Goztola Krisztina és Pankotay Ygor tartotta a bemutatót. Lelkesen várták tanulóink őket, hiszen a színészet, színház, filmkészítés rejtelmes világába kalauzolnak bennünket.
Egy rövid bemutatkozás után mindjárt a téma bevezetésével folytatták és egy olyan művön keresztül készültek bemutatni ezt a titokzatos világot, ami a tanulóink számára is ismert volt. Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig című ifjúsági regényéből készült musical, illetve a főszereplő Nyilas Misi alakján keresztül.
A következő részben a gyerekekkel különböző színházhoz, filmkészítéshez kapcsolódó foglalkozások kerültek szóba. Sokat ismertek a tanulóink, de voltak újdonságok is számukra. Például a csapó vagy az öltöztető nem volt számukra még ismert.
A második rész izgalmasabb volt számukra hiszen aktívan részt vehettek egy előadás elkészítésében. Kezdetben bátortalanok voltak, de ahogy haladtak a „próbák” egyre bátrabbak lettek egyre jobban élvezték a játékot. A Misit alakító Pétert megdicsérte a „rendező” mert nagyon jó átélve olvasta föl a szerepet. Az öltöztető Adrika is jól adta már föl a szereplők ruháját a megfelelő időben. Ebből is érzékelhették a gyerekek, hogy egy előadás sikeréhez mindenkire szükség van.
A végső produkció, előadás jól sikerült tapssal jutalmazták a gyerekek a bemutatót.
Tovább a fényképekre >>>